“Κατάστημα ζώων- Pet Shop” – Ελληνική ταινία μικρού μήκους

Μια από τις ομορφότερες  ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια  είναι το “Pet Shop”. Είναι η ιστορία ενός αγοριού κι ενός σκυλιού που η κοινή τους μοίρα θα τους ενώσει.

Η πολυβραβευμένη ταινία είναι του Μιχαήλ- Γαβριήλ Ζενέλη με πρωταγωνιστές ένα αγόρι και ένα σκυλάκι που η μοίρα τους έφερε κοντά, σε ένα κατάστημα ζώων, και τους έκανε αχώριστους φίλους. Είναι διάρκειας 7 λεπτών και 2 δευτερολέπτων, κι όμως είναι τόσα πολλά παραπάνω από αυτό. Είναι ένα μήνυμα για την ζωοφιλία αλλά και για την διαφορετικότητα των ατόμων που περνά κατευθείαν στη καρδιά με τον πιο γλυκό και ταυτόχρονα ειρωνικό τρόπο.

Ένα μικρό αγόρι μπαίνει σε ένα κατάστημα ζώων και διαλέγει ένα κουτάβι. Ο πωλητής προσπαθεί να το αποτρέψει από το να το αγοράσει, λέγοντάς του πως έχει πρόβλημα στο πόδι και, άρα, είναι “άχρηστο”. Το παιδί επιμένει και όταν ο πωλητής σκύβει για να πιάσει το κουτάβι, συνειδητοποιεί πως και το ίδιο το αγόρι έχει πρόβλημα κινητικότητας.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη με τόση ευαισθησία και προσοχή στην λεπτομέρεια, που αμέσως δημιουργείται ένα ερώτημα στο μυαλό του θεατή: “Αν το παιδί σου έχει κάποιο πρόβλημα το γυρίζεις πίσω; Φυσικά και όχι. Τότε γιατί το κάνεις στο κουτάβι σου;”.

3.7/5 - (15 ψήφισαν)
Μοιράσου το!

One thought on ““Κατάστημα ζώων- Pet Shop” – Ελληνική ταινία μικρού μήκους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *